Łosoś z sosem koperkowym

Łosoś z sosem koperkowym

Wykonanie:

Filet z łososia przygotowuje do obróbki, porcjuję na kawałki. Na przygotowaną folię przekładam łososia przyprawiam :solą, pieprzem, sokiem z cytryny, koperkiem, oregano, odrobiną papryki ostrej, czosnkiem. zawijamy w folię i dajemy do pieczenia na 190 stopni na czas 15-20 minut. Ja osobiście lubię eksperymentować i dodaje więcej niż w standardowym przepisie😁
Ziemniaki oczyszczam z niedoskonałości, pozostawiam w mundurkach. Nacinam je w poprzek i również wykonuje czynność przyprawiania. (sól, pieprz, czosnek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka) na wierzch masełko. pieczemy 40 minut w 190 stopniach.

Sos koperkowy z dodatkiem kurkumy

Sos koperkowy z dodatkiem kurkumy:-bulion-śmietanka 12 lub 18%-koperek-kurkuma



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Facebook
Pinterest
Instagram
Tiktok