Składniki:
-mięso mielone
– pomidory z puszki
– koncentrat pomidorowy
-mieszanka meksykańska ( można zastać w sklepie w puszce i jak najbardziej nie ma problemu żeby ja dodać jeżeli nie masz czasu. W skład takiej mieszkanki wchodzi kukurydza, groszek, fasola czerwona itp)
– papryka
-woda
-przyprawy (oregano,sól,pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, kminek, papryka słodka, ostra (jeżeli chcemy żeby było lekko pikantne to dodajemy odrobinkę, ponieważ na drugi dzień przechodzi i jest ostra
Wykonanie:
Mięso mielone smażymy na oliwie bądź na oleju, na koniec smażenia mięsa dodaję pokrojoną paprykę. Następnie dodaje sol i pieprz. Gdy mięso będzie usmażone, dodaje do garnka pomidory z puszki, mięso, mieszankę meksykańską, łyżeczkę koncentratu i wodę oraz wszystkie przyprawy. Następnie gotuję do momentu gdy troszkę zgęstnieje.
Przed podaniem dodajemy na wierzch mozarellę.